“Instant” Mac & Cheese bögrében
2018.10.10

Egy egyszerű és nagyszerű recept. Nem sok egyetemista teheti meg, hogy órákon át főzőcskézzen, így hát marad a zacskós tészta leves, vagy valamelyik közeli gyorsétterem párszázas menüje. Mi van ha azt mondom neked, hogy körülbelül ugyanennyi idő alatt, valami minőségibbet is ehetsz. Így több idő marad a tanulásra, vagy éppen a másnaposan fetrengésre.
A mac & cheese az amerikaiak egyik kedvence, eredetileg sajtos besamelmártással készül csőben sütve, kiadós és nagyon laktató. A sajtok közül a cheddar sajt lenne a legjobb választás, de nyilván nincs neked erre ennyi pénzed, szóval jó lesz az előző hétről megmaradt trappista sajt is.
Hozzávalók 1 személynek:
- 10 dkg apróbb szemű szarvacska tészta
- 1,5 dl tej
- 5 dkg reszelt trappista vagy cheddar sajt
- 1 evőkanál reszelt parmezán (ha van leakciózva a boltban)
- bazsalikom vagy kakukkfű ízlés szerint (ha sikerül a szobatárstól csórni)
- só, bors

Elkészítés:
- Egy 5dl-es lehetőleg mikrózható bögrébe tesszük a tésztát, lehetőleg ne a nagyszülők aranyozott szélű diszkészletét válasszuk, akkor nem fog szikrázni és a mikró sem megy tönkre.
- Felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és egy mélyebb tányérba állítva betesszük a mikróba. Mivel nagy valószínűséggel a tej ki fog futni és nyilván nem mi akarjuk majd a mikrót kitakarítani.
- 1000 watton 1 percet főzzük, majd kivesszük, átkeverjük, így elkerülve, hogy a tészta a bögre falára ragadjon és nekünk kellemetlen plusz perceket okozzon a mosogatásnál.
- Ezt a folyamatot még 3x megismételjük, mindig csak 1-1 percet mikrózva a tésztát.
- Ha nem szeretnék pocsékolni, akkor második lépésnél használt mély tányérban található kifutott tejet visszaönthetjük a tésztára.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezzük, majd újabb 30 másodpercre visszarakjuk.
- Ezt követően ha fancyk akarunk lenni, zöld fűszernövényeket aprítunk a tetejére, vagy akár azonnal el is fogyaszthatjuk.
- Ui.: Vigyázz mert forró! Jó étvágyat!