“Instant” Mac & Cheese bögrében

2018.10.10

Egy egyszerű és nagyszerű recept. Nem sok egyetemista teheti meg, hogy órákon át főzőcskézzen, így hát marad a zacskós tészta leves, vagy valamelyik közeli gyorsétterem párszázas menüje. Mi van ha azt mondom neked, hogy körülbelül ugyanennyi idő alatt, valami minőségibbet is ehetsz. Így több idő marad a tanulásra, vagy éppen a másnaposan fetrengésre. 

A mac & cheese az amerikaiak egyik kedvence, eredetileg sajtos besamelmártással készül csőben sütve, kiadós és nagyon laktató. A sajtok közül a cheddar sajt lenne a legjobb választás, de nyilván nincs neked erre ennyi pénzed, szóval jó lesz az előző hétről megmaradt trappista sajt is. 

Hozzávalók 1 személynek:

  • 10 dkg apróbb szemű szarvacska tészta
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg reszelt trappista vagy cheddar sajt
  • 1 evőkanál reszelt parmezán (ha van leakciózva a boltban) 
  • bazsalikom vagy kakukkfű ízlés szerint (ha sikerül a szobatárstól csórni)
  • só, bors


Elkészítés: 

  • Egy 5dl-es lehetőleg mikrózható bögrébe tesszük a tésztát, lehetőleg ne a nagyszülők aranyozott szélű diszkészletét válasszuk, akkor nem fog szikrázni és a mikró sem megy tönkre. 
  • Felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és egy mélyebb tányérba állítva betesszük a mikróba. Mivel nagy valószínűséggel a tej ki fog futni és nyilván nem mi akarjuk majd a mikrót kitakarítani. 
  •  1000 watton 1 percet főzzük, majd kivesszük, átkeverjük, így elkerülve, hogy a tészta a bögre falára ragadjon és nekünk kellemetlen plusz perceket okozzon a mosogatásnál. 
  • Ezt a folyamatot még 3x megismételjük, mindig csak 1-1 percet mikrózva a tésztát. 
  • Ha nem szeretnék pocsékolni, akkor második lépésnél használt mély tányérban található kifutott tejet visszaönthetjük a tésztára. 
  • Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezzük, majd újabb 30 másodpercre visszarakjuk. 
  • Ezt követően ha fancyk akarunk lenni, zöld fűszernövényeket aprítunk a tetejére, vagy akár azonnal el is fogyaszthatjuk. 
  • Ui.: Vigyázz mert forró! Jó étvágyat! 



Héder Péter
email: koliberation@gmail.com   Instagram: koliberation  
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el