Gombás rizottó bögrében

2018.10.25

Egy villámgyors és nagyon finom egyszemélyes ebéd az olasz ízek kedvelőinek. Elkészítheted koleszban, vagy akár a munkahelyed mikrójában is. Eredetileg a recept tartalmazna egy kis fehérbort is, de ugye a munkahely nem kocsma, hogy egész nap ott legyünk, a koleszból pedig kiátkoznának, ha ilyen dolgokra pazarolnád a finom koccintóst. Ettől függetlenül, ha kedvet kaptál nyugodtan bele tehetsz egy kisegér gyűszűnyit. 

Hozzávalók egy személynek: 

  • 1/2 teáskanál vaj 
  • 1 evőkanál finomra vágott hagyma 
  • 1 cikk fokhagyma összezúzva vagy lereszelve (elhagyható) 
  • 1/3  bögre rizs 
  • 1/2 bögre víz
  • 1 csipet só, bors, 
  • 3 csiperke gomba aoróra vágva 
  • reszelt sajt (legjobb a parmezán) 
  • kevés kakukkfű (elhagyható, de kellemes ízt ad neki)  

Elkészítés: 

  • Lényegében ugyanazt a módszert kell követnünk mint minden mikrós receptnél. 
  • A bögrét kivajazzuk, majd beletesszük a rizst, vizet, hagymát, gombát. Maradék vajat benne hagyjuk majd összekeverjük. 
  • Tányérral lefedjük, majd mikrótól függően 2-3 x 2 perces időre betesszük. A szünetek között mindig megkeverjük, így a rizs egyenletesen tudja majd felszívni a vizet. 
  • Az utolsó kör mikrózás előtt kell beletenned a további hozzávalókat. A fűszereket és a tetejére a sajtot. Keverd meg még egyszer majd mehet vissza. 
  • Ezt követően kis petrezselyemmel díszítheted. Így már kész is a fancy Instagram kép. Jó étvágyat! 

CHEF TIPP: Nem muszáj tányérral lefedned a bögrét, megteszi egy műanyag fólia is. 

Héder Péter
email: koliberation@gmail.com   Instagram: koliberation  
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el